Započeo seminar „Upravljanje projektima u prevenciji“

Tema seminara je upravljanje projektima u prevenciji, a cilj je izobrazba policijskih službenika za prevenciju za samostalan praktični rad po projektima. Tijekom seminara naglasak će biti na kvalitetnom planiranju, provođenju te evaluaciji preventivnih projekata. 

 Od 4. do 8. travnja u Valbandonu se održava seminar pod nazivom „Upravljanje projektima u prevenciji“, koji su organizirali Ravnateljstvo policije, MUP RH i policija njemačke Savezne pokrajine Baden-Württemberg.

Sudionici seminara su rukovodeći policijski službenici za prevenciju iz svih policijskih uprava, policijski službenici Odjela prevencije iz Ureda glavnog ravnatelja policije i troje policijskih službenika iz Bosne i Hercegovine, dok su predavači policijski službenici, stručnjaci za prevenciju, iz Savezne pokrajine Baden-Württemberg, te predstavnici Ureda Ujedinjenih naroda za razvoj – UNDP-a Hrvatska.

Tema seminara je upravljanje projektima u prevenciji, a cilj je  izobrazba policijskih službenika za prevenciju za samostalan praktični rad po projektima. Tijekom seminara naglasak će biti na kvalitetnom planiranju, provođenju te evaluaciji preventivnih projekata. Polaznicima će biti objašnjeni svi koraci (po modelu programa Beccaria, prihvaćenog od Europske komisije kao standard osiguranja kvalitete u provođenju preventivnih projekata), potrebni za izradu projektne dokumentacije, odnosno, provedbu projekata, a nakon teorijskog djela u grupama pod vodstvom njemačkih stručnjaka, polaznici će sukladno zadanim tematskim okvirima praktično izrađivati nacrte preventivnih projekata.  

Tijekom boravka u Hrvatskoj kolege iz Baden-Württemberga posjetit će PU istarsku, gdje će se upoznati sa radom na području prevencije kriminaliteta u lokalnoj sredini te kroz razgovor sa čelnicima policijske uprave i  policijskim službenicima za prevenciju imati priliku razmijeniti praktična iskustva, vezano uz provedbu projekata u lokalnoj sredini.



Pisane vijesti