Izbjegavanje carinskog nadzora i zlouporaba opojnih droga

Pregledom vozila, na stražnjem je sjedalu uočena jedna kartonska kutija, a u prtljažnom prostoru još tri takve kutije, za koje navedeni nisu htjeli priopćiti sadržaj. Muškarci su nakon toga dovedeni u Postaju granične policije u Ivancu, gdje je temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu osobno vozilo pretraženo. Tom je prilikom pronađeno šest kutija sa oko 1 700 pakiranja, kutijica i bočica raznih tableta, lijekova, vitaminskih pripravaka, krema, proteina i sprejeva. Također je pronađeno oko 1 100 tableta, koje se nalaze na popisu lijekova, odnosno na listi opojnih droga. 

FOTO: PU varaždinska

U mjestu Zalužje, u neposrednoj blizini državne granice sa Slovenijom, policijski službenici Postaje granične policije Varaždinu su u petak, 8. travnja, zaustavili osobno vozilo kojim je iz pravca mjesta Paradiž (Slovenija) upravljao 45-godišnjak, a s njim je u vozilu bio i 43-godišnji muškarac.

Pregledom vozila, na stražnjem je sjedalu uočena jedna kartonska kutija, a u prtljažnom prostoru još tri takve kutije, za koje  navedeni nisu htjeli priopćiti sadržaj. Muškarci su nakon toga dovedeni u Postaju granične policije u Ivancu, gdje je temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu osobno vozilo pretraženo. Tom je prilikom pronađeno šest kutija sa oko 1 700 pakiranja, kutijica i bočica raznih tableta, lijekova, vitaminskih pripravaka, krema, proteina i sprejeva. Također je pronađeno oko 1 100 tableta, koje se nalaze na popisu lijekova, odnosno na listi opojnih droga.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se u svojstvu izvidnice i prethodnice pri nezakonitom prelasku državne granice ispred njih nalazio 40-godišnjak.

U subotu, 9. travnja sva trojica su dovedena istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu uz kaznenu prijavu za kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora, a za 45 i 43-godišnjaka i za kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. Istražni je sudac nakon saslušanja, 43-godišnjaku odredio 48-satno zadržavanje.



Pisane vijesti