Razbojništva: dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici kriminalističke policije PU bjelovarsko-bilogorske i zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje, kojim su utvrdili postojanje osnovane sumnje da su 31-godišnjak iz Bjelovara i 34-godišnjak sa područja općine Veliki Grđevac počinili tri kaznena djela razbojništva.

FOTO: PU bjelovarsko-bilogorska

Policijski službenici kriminalističke policije PU bjelovarsko-bilogorske i zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje, kojim su utvrdili postojanje osnovane sumnje da su 31-godišnjak iz Bjelovara i 34-godišnjak sa područja općine Veliki Grđevac počinili tri kaznena djela razbojništva.

Prilikom prvog razbojništva, počinjenog 10. prosinca prošle godine u banci u Hercegovcu pokraj Bjelovara, osumnjičeni su ušli u poslovnicu, maskirani i naoružani, te su prijeteći pištoljima od dviju zaposlenica otuđili više od 200 tisuća kuna.

U večernjim satima posljednjeg dana ožujka ove godine, osumnjičeni su, ponovno maskirani i naoružani, ušli u benzinsku postaju u Bjelovaru i, uz prijetnju, od dvojice zaposlenika otuđili više od 3 tisuće kuna, nakon čega su se automobilom odvezli u pravcu Zagreba.

Posljednje su razbojništvo počinili 15. travnja u 14,30 sati u poslovnici banke u Vrbovečkoj Dubravi. Osumnjičeni 31-godišnjak je ostao u automobilu, dok je 34-godišnjak ušao u poslovnicu i, uz prijetnju pištoljem i maskiran, od dvije zaposlenice otuđio više od 400 tisuća kuna.

Izvršenom pretragom stana i drugih prostorija kod osumnjičenog 31-godišnjaka pronađen je dio opljačkanog novca u  iznosu od oko 130 tisuća kuna, a također je pronađen i oduzet veći broj odjevnih i drugih predmeta za koje se sumnja da ih je koristio u  počinjenju navedenih kaznenih djela. 

U petak, 29. travnja, osumnjičeni su uz posebno izvješće dovedeni  istražnom  sucu županijskog  suda u Bjelovaru  koji je mlađeg osumnjičenog nakon saslušanja pustio na slobodu, a starijem odredio zadržavanje od 48 sati.



Pisane vijesti