Zapljenjeno više od 880 grama kokaina

Vrijednost zapljenjene droge u „uličnoj preprodaji“ iznosila bi oko 400 tisuća kuna. Osumnjičeni će danas biti dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Foto: MUP 

Policijski službenici PNUSKOK-a su, nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja nad više osoba, dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starih 53 i 41 godinu, a zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporaba opojnih droga.

Obojica osumnjičenih uhićeni su u Zagrebu u ponedjeljak, 2. svibnja 2011. Kod starijeg osumnjičenoga pronađeno je pet prozirnih vrećica sveukupne težine 706,25 grama, u kojima se nalazio kokain visoke čistoće i kvalitete. Zbog pokušaja bijega prilikom uhićenja nad njim su uporabljena sredstva prisile.

U utorak, 3.svibnja, obavljene su  pretrage stanova i dr. prostora koje koriste osumnjičeni na području Zagreba na adresi u Zagrebu kojom prilikom je kod mlađeg osumnjičenog pronađeno 176, 78 grama kokaina, 2,46 grama hašiša, 14.535 eura, 6.500 kuna te drugi manji iznosi u raznim stranim valutama. Osumnjičeni su od ranije poznati djelatnicima policije kao počinitelji kaznenih djela s elementima nasilja te kaznenih djela iz domene zlouporabe opojnih droga.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja u srijedu, 4. svibnja 2011. osumnjičeni će  biti dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Tijekom ovog kriminalističkog istraživanja zapljenjeno je ukupno 882,03 grama kokaina i 2,46 grama hašiša čija vrijednost bi u „uličnoj preprodaji“ iznosila oko 400 tisuća kuna.



Pisane vijesti