Split: Riješeno više kaznenih djela razbojništava

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske su u koordinaciji i suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu, proveli kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja RH i BiH, zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenih dijela razbojništava na području navedene PU.

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske su u koordinaciji i suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu, proveli kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja RH i BiH, zbog  postojanja osnova sumnje u počinjenje  kaznenih dijela razbojništava na području navedene PU.

Operativnim radom i temeljem dojava građana, saznalo se da se u vezu sa počinjenjem razbojništva u banci u Ulici Ruđera Boškovića 26. travnja ove godine dovodi 43-godišnjak iz Splita, koji je 3. svibnja uhićen. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđena je osnovana sumnja  da je počinio kazneno djelo razbojništva u pokušaju,  u stjecaju sa kaznenim djelom teške tjelesne ozljede, a na štetu 63-godišnjeg djelatnika zaštitarske tvrtke. Također je utvrđeno da je istog dana osumnjičeni počinio razbojništvo u poslovnici pošte u Ulici Antuna Branka Šimića, kojom je prilikom otuđio 82 tisuće kuna, a utvrđena je i osnovana sumnja u počinjenje razbojništva 26. srpnja 2007.godine u poslovnici pošte u istoj ulici, kada je otuđio oko 100 tisuća kuna.

U sklopu kriminalističkog istraživanja utvrđeno je i da je osumnjičenom 43-godišnjaku nakon počinjenja kaznenog djela 26. travnja ove godine, u prikrivanju sredstava izvršenja, te predmeta pribavljenih kaznenim djelom, pomagao 35-godišnjak iz Splita. Pretragom doma i drugih prostorija kojima se koristi 35-godišnjak pronađeno je sredstvo izvršenja kaznenog djela, odjeća koju je koristio 43-godišnjak prilikom izvršenja, dio novca, pištolj, plinski pištolj, ručna bomba i razno streljivo. U odnosu na kazneno djelo pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, nad 35-godišnjakom je u tijeku kriminalističko istraživanje, dok će 43-godišnjak danas biti doveden u Istražni centar Županijskog suda u Splitu. 

Zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičeni počinili i druga kaznena djela kriminalističko se istraživanje nastavlja.



Pisane vijesti