Zlouporabe opojnih droga

 

U protekla 24 sata i na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“ pronađeno je ukupno 210 komada tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari.

Naime, kontrolom osobnog automobila marke fiat ducato, makedonskih registracijskih oznaka i autobusa bugarskih registracijskih oznaka, pri ulazu u Republiku Hrvatsku djelatnici carine, u suradnji s policijskim službenicima, kod 35-godišnje državljanke Republike Makedonije i 40-godišnje državljanke Bugarske pronašli su ukupno 210 komada tableta, koje se nalaze na popisu psihotropnih tvari, a za koje vlasnice nisu imale liječničku dokumentaciju. Strane državljanke, uz kaznenu prijavu, privedene su u Općinski sud u Vinkovcima, zbog osnovane sumnje da su  počinile kazneno djelo „zlouporabe opojnih droga“

A jučer, 12. svibnja, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Županja“ pri ulazu u Republiku Hrvatsku djelatnici carine, u suradnji s policijskim službenicima, kontrolom autobusa bosanskohercegovačkih registarskih oznaka među osobnim stvarima 20-godišnje putnice, državljanke Bosne i Hercegovine, pronašli su ukupno 60 komada tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga, a za koje vlasnica nije imala liječničku dokumentaciju. Predmetna 20-godišnjakinja je uz optužni prijedlog privedena u Prekršajni sud u Županji zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.



Pisane vijesti