Reagiranje MUP-a RH

Odjel za odnose s javnošću MUP-a RH izdao je priopćenje povodom izjava g. Linića o ministru g. Karamarku i glavnom ravnatelju policije g. Grbiću

Foto: Ilustracija MUP RH

REAGIRANJE

Povodom izjava g. Slavka Linića u kojima optužuje ministra g. Tomislava Karamarka i glavnog ravnatelja policije g. Olivera Grbića za podmetanje ističemo da:

g. Linić, dovodeći ministra Karamarka i glavnog ravnatelja policije g. Grbića u kontekst događaja u kojima oni nemaju nikakvu ulogu, pokazuje kako nije informiran ili je pogrešno informiran o cijelom kriminalističkom istraživanju.

Naime, Policijska uprava primorsko-goranska postupa po zaprimljenom zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva iz Rijeke kojim je policiji naloženo obavljanje nekoliko obavijesnih razgovora vezano za nabavku oružja  tijekom 1991. godine za potrebe naoružavanja jedinice Teritorijalne obrane Rijeka.

Po spomenutom zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva Policijska uprava primorsko-goranska postupa potpuno samostalno budući se ne radi o predmetu u koji bi se trebalo uključiti Ravnateljstvo policije. Prema tome, dužni smo reći kako je g. Linić pogriješio dovodeći ministra g. Karamarka i glavnog ravnatelja policije g. Grbića u vezu sa spomenutim zahtjevom ŽDO te je u tom smislu u svojoj izjavi neprimjereno reagirao.

Posebno zabrinjava njegova izjava u kojoj kaže da su „Tržnice praktički već pale“ misleći pritom na odbačaj kaznene prijave iako u tom predmetu još nije donijeta državnoodvjetnička odluka.

 

S poštovanjem,

GLASNOGOVORNIK  

 Krunoslav Borovec



Pisane vijesti