Sisak: Državni proračun RHoštetio za 2 504 460 kuna

 

 

Policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta ove policijske uprave proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim Petrinjcem, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo utaje poreza i drugih davanja.

Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, kao vlasnik obrta sa sjedištem u Sisku, od početka 2008. do kraja veljače 2009. godine, manje obračunao i prijavio poreza na dodanu vrijednost, dok u poreznoj prijavi za 2007. godinu nije iskazao poreznu osnovicu poreza na dobit, već je zahtijevao razlike za povrat.

Poreznim nadzorom je utvrđeno da nema razliku za povrat, već da je nabavio imovinu koja ne služi u poslovne svrhe nego za vlastite potrebe te da je na istu obračunat porez na dohodak od kapitala u iznosu od 1 513 710 kuna i prirez poreza na dohodak od 151 371 kune. Na ovaj je način državni proračun Republike Hrvatske oštetio za 2 504 460 kuna te je zbog utaje poreza i drugih davanja protiv njega podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.



Pisane vijesti