Sastanak ministra Karamarka i glavnog državnog odvjetnika Bajića

U Ministarstvu unutarnjih poslova RH danas je održan koordinativni sastanak između ministra unutarnjih poslova g. Tomislava Karamarka i glavnog državnog odvjetnika g. Mladena Bajića te predstavnika Ravnateljstva policije.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE – SVIMA

Danas 18. svibnja 2011. godine u Ministarstvu unutarnjih poslova RH održan je koordinativni sastanak između ministra unutarnjih poslova g. Tomislava Karamarka i glavnog državnog odvjetnika g. Mladena Bajića te predstavnika Ravnateljstva policije na kojem se raspravljalo o primjeni novog Zakona o kaznenom postupku, te Zakona o državnom odvjetništvu i Zakona o policijskim poslovima i ovlastima. Zaključeno je kako obje institucije, i policija i Državno odvjetništvo, moraju imati osigurane kapacitete potrebne za primjenu Zakona o kaznenom postupku za sva kaznena djela.

Nadalje tema današnjeg sastanka bilo je i postupanje policije i državnog odvjetništva po anonimnim prijavama u vezi čega je zaključeno da je obaveza obje institucije izvršiti potrebne izvide radi provjere navoda o mogućim počinjenim kaznenim djelima i počiniteljima tih djela, jer dosadašnja iskustva i policije i državnog odvjetništva pokazuju kako anonimne prijave mogu predstavljati koristan izvor informacija za pokretanje kriminalističkih istraživanja. Sudionici sastanka ističu kako je policija na osnovu Zakona o kaznenom postupku i Zakona o policijskim poslovima i ovlastima u radu po anonimnim prijavama ovlaštena postupati bilo po nalogu državnog odvjetnika bilo samostalno temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.

Slijedom iznijetog policija je ovlaštena i dužna dovršiti postupanje po anonimnoj prijavi koja se odnosi na nabavku oružja iz 1991. godine u Rijeci te o rezultatima obavijestiti nadležno državno odvjetništvo.



Pisane vijesti