Ministar Karamarko u Slavonskom Brodu

Jučer, 18. svibnja, oko 14 sati u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj održan je radni sastanak na kojemu je bio ministar Ministarstva unutarnjih poslova gospodin Tomislav Karamarko. Radnom sastanku su nazočili: zamjenk glavnog ravnatelja policije gospodin Milijan Brkić, zamjenik glavnog ravnatelja policije gospodin Dražen Vitez, ravnateljica Uprave za materijalno financijske poslove gospođa Andreja Benić, tajnik Kabineta ministra gospodin Dubravko Novak i načelnik Odjela za odnose s javnošću gospodin Krunoslav Borovec, kao i širi kolegij Policijske uprave brodsko-posavske.  

Teme ovog sastanka bile su stanje sigurnosti, preseljenje Odjela kriminalističke policije i Ureda načelnika u novi radni prostor, nagrađivanje policijskih službenika za njihov uzorit rad, te trenutne aktualnosti.

Ministar Karamarko je izrazio svoje zadovoljstvo stanjem sigurnosti, ocijenivši rad Policijske uprave brodsko-posavske dobrim i kvalitetnim, no dodao je da se u nekim segmentima može i poboljšati. Govorio je o predstojećem ulasku u Europsku uniju, odnosno ulasku u zajednicu država, te će policija djelovati u okvirima takvih standarda kao profesionalna i depolitizirana, naglasivši zasluge hrvatske policije za zatvaranje poglavlja 23 u kojem je pored ostalog i borba protiv korupcije. Pod fenomen negativno, spomenuo je vrijeme uoči izbora kada opada intenzitet aktivnosti, što se ne smije događati, jer je policija ta, koja se treba baviti svojim poslom, a ne politikom. Rekao je da Europska unija podržava samo stručnost, što policija i jest, te ništa drugo ne smije utjecati na njezin rad, dodavši da je bitno graditi kapacitete na profesionalnom nivou.

Načelnik policijske uprave Darko Petek je od trenutnih aktualnosti istakao kako je vrlo ponosan na policajce koji su riskirali svoje živote radi sigurnosti ljudi i imovine u vezi nedavnog kaznenog djela razbojništva u Slavonskom Brodu. Njihova hrabrost i profesionalnost je došla do izražaja, jer su u okviru redovitih aktivnosti kao prometni policajci (policijski službenici za nadzor cestovnog prometa) pravovremeno intervenirali i bili uspješni u sprječavanju bijega počinitelja kaznenog djela. Na takav način podigli su ugled policiji na veći nivo.

Ministar Karamarko je hrabre policijske službenike istaknuo kao pozitivan primjer, naglasivši da je prava policija to što upravo oni personificiraju. Čestitao je i  zahvalio policajcima, napomenuvši da je čitavo Ministarstvo unutarnjih poslova ponosno na ovakvo njihovo reagiranje. Odlikovao ih je iznimnim nagradama (diplome, novčane nagrade) koje im je u okviru radnog sastanka i uručio.

Nakon radnog sastanka ministar Karamarko je sa suradnicima obišao novi radni prostor u Gupčevoj ulici, te je napomenuo kako ga veseli ulaz u nove prostorije koje će koristiti policijska uprava uz najbolje želje i puno uspjeha u radu.

Ministar MUP-a je sa suradnicima potom posjetio Gradsko poglavarstvo Grada Slavonskog Broda, gdje ga je ugostio gradonačelnik gospodin Mirko Duspara sa suradnicima, te je obišao i Županiju brodsko-posavsku, gdje ga je primio župan gospodin Danijel Marušić, također sa svojim suradnicima



Pisane vijesti