Na Sajmu mogućnosti više od tisuću učenika


Prilikom rekonstrukcije obiteljske kuće u ulici Vladka Mačeka u Jastrebarskom, na krovištu je pronađena zaostala bombica KB-1 tzv. zlončić.  

Jučer je na riječkom Korzu, u organizaciji Odsjeka za prevenciju Policijske uprave primorsko-goranske i Grada Rijeke održan Sajam mogućnosti, kao druga komponenta preventivnog programa Zajedno više možemo.

Na Sajmu je sudjelovalo je više od tisuću učenika 4. razreda riječkih osnovnih škola u pratnji učiteljica i kontakt-policajaca. Na Korzu je bilo postavljeno dvadeset štandova na kojima su razne sportske, ekološke i kulturno-umjetničke udruge nudile djeci kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Među štandovima je bio i štand policije u sklopu kojeg su djeca mogla razgledati policijska vozila, simulator vožnje motocikla, policijskog psa za otkrivanje eksploziva itd.

Djeca su se natjecala u potezanju konopa, skakanju u vrećama i trčanju s jajima u žlici, a i sudjelovala su u nagradnoj igri u kojoj su nagrade bile besplatna godišnja članarina u nekoj od spomenutih udruga ili sportskih klubova. Nastupili su mladi pjevački zborovi, a prisutne je zabavljala i mlada rock-grupa „Rockam“. Uz djecu na Korzo su došli i roditelji, bake i djedovi, kao i ostali zainteresirani građani. U sklopu programa na Trg Republike spustila su se i četiri padobranca padobranskog kluba „Krila Kvarnera“.

Na kraju priredbe djeci i građanima poručeno je kako će se Sajam mogućnosti održavati svakog svibnja u godini.



Pisane vijesti