Mopedom u policajca

Teško ozlijeđeni policijski službenik zadržan je na liječenju u KBC Sušak, dok je vozač mopeda, protiv kojeg slijedi kaznena prijava, lakše ozlijeđen. 

 FOTO: Ilustracija

Jučer oko 18 sati u Ulici Franje Čandeka u Rijeci policijski službenik Policijske uprave primorsko-goranske zadobio je teške tjelesne ozljede, nakon što je u njega udario moped. Mopedom je bez pripadajućih registarskih oznaka, s istekom važenja prometne dozvole i bez položenog vozačkog ispita upravljao maloljetni vozač krećući se iz centra Rijeke prema Zametu. Dvojica policijskih službenika pokušala su ga zaustaviti dajući mu znakove za zaustavljanje, na što se vozač mopeda oglušio, ubrzao kretanje u namjeri bijega te tom prilikom mopedom udario u jednoga od policijskih službenika, oborivši ga na tlo, a pritom je i sam pao.

Nakon pada, vozač mopeda je pokušao pobjeći, ali su ga policijski službenici u tome spriječili.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđena sumnja da je počinio kaznena djela sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i kazneno djelo teške tjelesne ozljede, zbog čega se protiv njega kaznena prijava podnosi redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenik zadržan je na liječenju u KBC Sušak, dok je vozač mopeda lakše ozlijeđen.



Pisane vijesti