Slavonski Brod: Riješena kaznena djela

Ukupna materijalna šteta bez stručne procjene pričinjena ovim kaznenim djelima (uključujući kaznena djela o kojima smo pisali 5. svibnja) cijeni se na iznos od oko pola milijuna kuna. 

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su kriminalističkim istraživanjem nad 15 osoba u dobi od 11 do 61 godinu (četiri punoljetne osobe i 11 maloljetnika i djece) potvrdili osnovanu sumnju u osam imovinskih kaznenih djela. Radi se o četiri kaznena djela krađe, tri kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo prikrivanja. Utvrđeno je da su oni u grupama po dvojica, šestorica ili više njih u vremenu od lipnja 2010. do svibnja ove godine na području Slavonskog Broda iz i sa raznih objekata (poduzeća, trgovine, pješački nadvožnjak, Dom umirovljenika, Veterinarska stanica) otuđili veću količinu raznih predmeta (bakrene okapnice, oluke, slivnike, bakrene cijevi, električne kablove, brojila za potrošnju električne energije, bojlere, radijatore, električne instalacije, odnosno veći dio inventara i slično). Otuđene predmete je 61-godišnjak otkupljivao (sudjelovao i kao počinitelj u nekoliko kaznenih djela) i držao na svom ilegalnom skupljalištu sekundarnih sirovina u Slavonskom Brodu, te je zajedno sa 31-godišnjakom dio tih predmeta prodao na području Zagreba. Temeljem sudskog naloga policija je u travnju pretražila prostor, odnosno dvorište i prostorije koje on koristi, te su tom prilikom pronađeni i izuzeti razni predmeti za koje se sumnja da potječu iz kaznenih djela, pa policija nastavlja svoj rad.

Ukupna materijalna šteta bez stručne procjene pričinjena ovim kaznenim djelima (uključujući kaznena djela o kojima smo pisali 5. svibnja) cijeni se na iznos od oko pola milijuna kuna.

U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv svih osumnjičenika dostavljene su odgovarajuće kaznene prijave, odnosno posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama, kaznene prijave i izvješća nadležnom državnom odvjetništvu za mladež, te izvješća Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.



Pisane vijesti