Spriječeni u krijumčarenju cigareta

U PU ličko-senjskoj dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim državljaninom Poljske i 40-godišnjom državljankom Latvije, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora.
 

Foto: PU ličko-senjska

Danas, 6. lipnja, u PU ličko-senjskoj dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim državljaninom Poljske i 40-godišnjom državljankom Latvije, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su na području  BiH kupili 1 398 šteka raznih cigareta, sakrili ih u unutrašnjost kampera marke „Fiat Ducato“, poljskih nacionalnih oznaka, koje su jučer, 5. lipnja pokušali prokrijumčariti preko GP Ličko Petrovo Selo, sa ciljem daljnje preprodaje na području Poljske, u čemu su spriječeni od strane policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo.

Od njih su privremeno oduzete pronađene cigarete i predane na daljnje postupanje Carinarnici Otočac, a zbog osnovane sumnje da su počinili opisano  kazneno djelo, uz kaznenu prijavu danas će biti privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Karlovcu, Stalna služba u Gospiću.    



Pisane vijesti