Promocije diplomanata Visoke policijske škole

U prostorima Visoke policijske škole danas, 9. lipnja 2011. godine, održane su promocije diplomiranih studenata dodiplomskog stručnog studija – program kriminalist

Foto: MUP

U prostorima Visoke policijske škole danas, 9. lipnja 2011. godine, održane su promocije diplomiranih studenata dodiplomskog stručnog studija – program kriminalist te dodiplomskog stručnog studija – program diplomirani kriminalist.

Višu stručnu spremu i stručni naziv kriminalist stekao je 61 student, dok je visoku stručnu spremu i stručno zvanje diplomirani kriminalist steklo 44 studenata.

Promotorica programa kriminalist bila je dugogodišnja profesorica na Visokoj policijskoj školi mr. sc. Tatjana Kolar Gregorić, dok je promotor programa diplomirani kriminalist bio mr. sc. Damir Kulišić. Oni su čestitali svojim studentima i poručili ima da budu ponosni na svoje znanje koje su stekli uz napomenu da će im njihova vrata za konzultacije i pomoć uvijek stajati otvorena.

Obje svečanosti otvorio je dekan dr. sc. Zvonimir Dujmović. U svojem obraćanju dekan je čestitao svim kriminalistima i diplomiranim kriminalistima na postizanju njihovog ali i cilja svih profesora Visoke policijske škole. Između ostalog poručio im je da u okviru cijeloživotnog obrazovanja nastave sa procesom daljnjeg obrazovanja, a sve prisutne također je podsjetio da je program koji su ovi studenti završili započeo prije punih 40 godina, u akademskoj godini 1970./1971. „Ovo je dugogodišnja tradicija i time više vaš uspjeh je velik. Nadam se da ćete ova stečena znanja koristiti u vašem znanju optimalno i da ćete tu sumu znanja kontinuirano obogaćivati daljnjim učenjem i školovanjem. Želim vam svima puno sreće u daljnjem radu i u svim aspektima vaših života“, rekao je Dujmović.

Vijeće Visoke policijske škole utvrdilo je da je najbolji rezultat u programu kriminalist postigla studentica je Ivana Teklić, dok je u programu diplomirani kriminalist najbolji rezultat postigla studentica Tatjana Pešo. Dvjema izvanrednim i istaknutim studenticama dekan je uručio pohvalnice i nagradu za najveću ukupnu ocjenu uspjeha i zalaganje tijekom studija.

Predstavnica najboljih studenata Tatjana Pešo također se obratila svojim kolegama. Čestitala im je na diplomama i zahvalila se svim profesorima što su im tijekom školovanja izlazili u susret i što su im prenijeli svoje znanje. „Kad zaboravimo sve muke oko ispita nadam se da ćemo se  vremena studiranja svi sjećati kao jednog vrlo lijepog razdoblja u našim životima. Naše učenje ovdje ne prestaje. Iako je diploma u rukama to samo znači da ćemo biti primljeni u jedan veliki, veličanstveni kolektiv, no kolektiv koji nam donosi velike obaveze. Jedna od najvažnijih obaveza jest da stalno ulažemo u sebe i da od sebe uvijek dajemo maksimum. Radujem se svakoj suradnji s vama u budućnosti i želim vam što bolji uspjeh u budućoj karijeri.“



Pisane vijesti