Policija pronašla više od 5 kg amfetamina i 1508 tableta ecstazya

Osnovano se sumnja da je, 46-godišnjak, prema prethodnom dogovoru, iz Nizozemske u Hrvatsku, na područje Trogira, skrivenu u vozilu, prokrijumčario navedenu količinu droge, a da su ostali osumnjičeni opojnu drogu prodavali na području Splitsko-dalmatinske županije i cijele Republike Hrvatske.

 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske proveli su kriminalističko istraživanje nad pet osoba zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga opisana u članku 173.stavak 1. i 2. Kaznenog zakona 

Naime, jučer 13. lipnja u Trogiru i Splitu,  policijski službenici Odjela kriminaliteta droga uhitili su navedene osobe te su temeljem naloga  istražnog suca Županijskog suda u Splitu izvršene pretrage stanova i vozila. U  vozilu 46-godišnjaka pronađeno je 5 kilograma i 102 grama droge amfetamin tzv. „speed“ i  1 508 tableta ecstazy, dok su pretragom stanova ostalih osumnjičenih pronađene vage i pribor za raspačavanje droge. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je, 46-godišnjak, prema prethodnom dogovoru, iz Nizozemske u Republiku Hrvatsku, na područje Trogira, skrivenu u vozilu, prokrijumčario navedenu količinu droge, a da su ostali osumnjičeni opojnu drogu prodavali na području Splitsko-dalmatinske županije  i cijele Republike Hrvatske.

Materijalna vrijednost pronađene droge procijenjuje se na više od milijun kuna.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni će danas zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe opojnih droga biti dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

U sklopu ovog višemjesečnog kriminalističkog istraživanja prethodno je, za prodaju droge, uhićeno i procesuirano devet osoba te je zaplijenjeno više od 600 gamfetamina, više od 3 kilograma marihuane, 36 stabljika tipa droge marihuana, te 1 367 tableta ecstazy. 



Pisane vijesti