Alkoholizirani vozač skrivio dvije nesreće u 5 minuta!

Brzim policijskim postupanjem, 36-godišnji vozač osobnog automobila pronađen je na kućnoj adresi, a kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja 

FOTO: Ilustracija 

Jučer, 14. lipnja, oko 20.30 sati u mjestu Krušljevo Selo kod Oroslavja, dogodila se prometna nesreća u kojoj je djevojčica (1999.) lakše ozlijeđena. Hrvatski državljanin (36 godina) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (2,61 g/kg) iz smjera Stubičke Slatine u smjeru Mokrica, te prilikom obilaženja djevojčice koja je pješačila s desne strane kolnika, nije ostavio dovoljan razmak, pa je djevojčicu udario u tijelo. Djevojčica je pala uz rub kolnika, vozač se nakratko zaustavio, a zatim udaljio s mjesta događaja bez da je pozvao policiju. Djevojčica je prevezena u Opću bolnicu Zabok, gdje su joj okvalificirane lakše tjelesne ozljede.

Vozač je nastavio vožnju i oko 20.35 sati, s obzirom da brzinu automobila nije prilagodio osobinama ceste (raskrižje i desni zavoj), izgubio je nadzor i udario u metalni stup prometnog znaka, vratio se na kolnik, a zatim sletio van kolnika, gdje je udario u betonsku ogradu dvorišta vikend kuće. Kao i pet minuta ranije, vozač se udaljio s mjesta događaja.

Brzim policijskim postupanjem, 36-godišnji vozač osobnog automobila pronađen je na kućnoj adresi, a kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u prostorije Policijske postaje Zabok, gdje je smješten u posebne prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva – alkohola.



Pisane vijesti