Sastanak slovenskog i hrvatskog MUP-a

Na sastanku je dogovorena suradnja dvaju ministarstava za vrijeme turističke sezone, a ministar Karamarko i ministrica Kresal potpisali su Sporazum o suradnji u zaštiti prijevoza novca i drugih vrijednosti.

 

Foto: PU istarska 

Danas je u Valbandonu održan radni sastanak izaslanstava MUP-a RH, na čelu s ministrom Tomislavom Karamarkom i MUP-a Republike Slovenije, koje je predvodila ministrica Katarina Kresal.

Na sastanku je dogovorena suradnja dvaju ministarstava za vrijeme turističke sezone, a ministar Karamarko i ministrica Kresal potpisali su Sporazum o suradnji u zaštiti prijevoza novca i drugih vrijednosti.

Ocjenjujući današnji sastanak i dugogodišnju suradnju slovenske i hrvatske policije, ministrica Kresal istaknula je kako suradnja između dviju zemalja i više nego zadovoljavajuća.

- I ove godine sastali smo se kako bismo dogovorili suradnju za vrijeme trajanja turističke sezone, s ciljem osiguranja da boravak turista protekne sigurno i u najboljem mogućem redu. Vjerujem da će daljnja suradnja dvaju ministarstava biti uspješna, kao i do sada - zaključila je Kresal.

Ministar Karamarko složio se s ocjenom dosadašnje suradnje te je naglasio kako je, s obzirom da u Republici Hrvatskoj ljetuje oko milijun državljana Slovenije, potrebno osigurati da se oni tijekom svog boravka osjećaju sigurno i kao kod kuće. Također je istaknuo kako će u Hrvatskoj, u okviru projekta ''Sigurna turistička sezona'' boraviti i dva slovenska policijska službenika, od kojih će jedan biti raspoređen u Policijskoj upravi istarskoj, a drugi u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, a koji će svojim prisustvom svakako olakšati suradnju sa slovenskim turistima.

- Dosadašnja suradnja sa slovenskom policijom je izrazito kvalitetna, a posebno bih zahvalio našim susjedima i na potpori koju su nam pružili u posljednjoj fazi priprema za ulazak u Europsku uniju, što je dobar temelj za predstojeći zajednički život u Uniji - zaključio je ministar Karamarko.



Pisane vijesti