Zaplijenjene tablete

U sva tri slučaja su prilikom kontrole na graničnom prijelazu u osobnim stvarima putnika pronađene tablete koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnici nisu imali liječničku dokumentaciju. U jutarnjim satima, kod 61-godišnje slovenske državljanke pronađeno je 80 tableta, u ranopopodnevnim satima je kod 36-godišnje srpske državljanke pronađeno 115 tableta, dok je u večernjim satima kod 43-godišnjeg srpskog državljanina pronađeno još 120 tableta.
 

Foto: PU vukovarsko-srijemska

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske, odnosno na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo, djelatnici carine su u suradnji s policijskim službenicima pri ulasku u Hrvatsku evidentirali tri kažnjive radnje iz domene kriminaliteta droga. U sva tri slučaja su prilikom kontrole na graničnom prijelazu u osobnim stvarima putnika pronađene tablete koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnici nisu imali liječničku dokumentaciju. U jutarnjim satima, kod 61-godišnje slovenske državljanke pronađeno je 80 tableta, u ranopopodnevnim satima je kod 36-godišnje srpske državljanke pronađeno 115 tableta, dok je u večernjim satima kod 43-godišnjeg srpskog državljanina pronađeno još 120 tableta.

Srpska je državljanka, uz optužni prijedlog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju droga, dovedena u Prekršajni sud u Vinkovcima, dok su 43-godišnji muškarac i 61-godišnja žena, uz kaznenu prijavu dovedeni u Općinski sud  u Vinkovcima radi počinjenog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga.



Pisane vijesti