Uzgajali indijsku konoplju

Obavljenim očevidom na mjestu događaja, izuzeta je 31 biljka indijske konoplje, različitih veličina te više komada manjih sadnica, koje su se nalazile u posudama.
 

Foto: PU istarska  

Porečka je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da je troje državljana Italije u dobi od 47, 44 i 19 godina, počinilo kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Naime, jučer oko 10,40 sati u mjestu Vranje Selo, kod Vižinade, na predjelu gdje su operativnim radom policijskih službenika otkriveni nasadi indijske konoplje, zamijećen je 47-godišnji državljanin Italije, koji je dolaskom do biljaka započeo s njihovim  uređivanjem i kultiviranjem. U neposrednoj blizini nalazile su se i 44-godišnja i 19-godišnja državljanka Italije te je svo troje uhićeno i privedeno u prostorije Policijske postaje Poreč. Obavljenim očevidom na mjestu događaja, izuzeta je 31 biljka indijske konoplje, različitih veličina te više komada manjih sadnica, koje su se nalazile u posudama.

Temeljem naloga Županijskog suda u Puli, obavljene su pretrage kuće u mjestu Vranje Selo, gdje trenutno borave državljani Italije, te automobila marke Fiat Panda, talijanskih registarskih oznaka i kampera marke Ford, također talijanskih registarskih oznaka, prilikom čega je pronađeno više stotina sjemenki spomenute biljke.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, Talijani su danas oko 11 sati privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli.



Pisane vijesti