Riješena krađa ječma s njiva

Pretražena je obiteljska kuća i gospodarske zgrade u njihovom vlasništvu, te je tom prilikom pronađen ječam s oranica oštećenih, koji je po završetku očevida vraćen vlasnicima.

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom te utvrdili da postoji osnovana sumnja da je od 22. do 23. lipnja u mjestu Donje Ladanje, na predjelu zvanom „Podolnica“ na njivama, vlasništvo dvojice muškaraca starosti 56 i 51 godinu, kombajnom izvršio žetvu ječma, te je tom prilikom svakome od njih ubrao i otuđio oko dvije tisuće kilograma ječma, oštetivši svakog od njih za 2 800 kuna.

Također je utvrđeno da je na dvije oranice u vlasništvu 73-godišnjaka požeo ječam na površini od oko 5 800 metara kvadratnih, oštetivši ga za iznos od oko četiri tisuće kuna. Ječam su na adresu stanovanja teretnim vozilom odvozili njegov 22-godišnji sin i 45-godišnja supruga. Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražena je obiteljska kuća i gospodarske zgrade u njihovom vlasništvu, te je tom prilikom pronađen ječam s oranica oštećenih, koji je po završetku očevida vraćen vlasnicima.

Prije početka pretrage 51-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao jednu poluautomatsku pušku i veću količinu streljiva, koje je posjedovao ilegalno. Protiv troje navedenih podnijet će se kaznena prijava za kazneno djelo Krađe iz članka 216., a protiv 51-godišnjaka i za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari iz članka 335. Kaznenog zakona.



Pisane vijesti