Zlouporaba opojnih droga

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je 13 zapljena opojnih droga.  

FOTO: Ilustracija 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je 13 zapljena opojnih droga. Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga iz čl.173. KZ-a nadležnom državnom odvjetništvu prijavljeno je  osam državljana RH, dva državljanina BiH i dva državljanina Albanije.

Izdvajamo:

U subotu, 25.lipnja, temeljem naloga suda izvršena je pretraga kuće u Lumbardi, korisnika 25-godišnjaka, kojom prilikom je pronađeno 10,9 grama marihuane, a u masliniku pored kuće pronađeno je pet stabljika indijske konoplje, visine 120 – 190 cm. Također mu je oduzeta i lovačka puška koju je ilegalno posjedovao. Nad 25-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe opojnih droga radi čega mu slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, kao i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Jučer, 26.lipnja, na graničnim prijelazima Karasovići, Klek i Zaton Doli, policijski službenici u suradnji s djelatnicima carine su prilikom ulazne granične kontrole kod dvojice državljana Albanije i jednog državljanina BiH, pronašli ukupno 131 tabletu koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje tablete nisu imali potrebnu liječničku dokumentaciju. Slijede im kaznene prijave zbog zlouporabe opojnih droga.



Pisane vijesti