Potrazi se priključila slovenska vojska i policija

Danas će se pretraga obaviti na području od Brljana prema hidrocentrali.

Nastavlja se potraga za nestalom Antonijom Bilić.

Danas će se na širem području od mjesta Oklaj do Kistanja, uključujući i rijeku Krku, pretraga obaviti na području od Brljana prema hidrocentrali.

Po prijedlogu hrvatske Specijalne policije, a na poziv glavnog ravnatelja hrvatske policije, danas se potrazi priključila i grupa od 6 kolega iz slovenske vojske i specijalne policije. Priključili su nam se vojnim čamcem i uređajem Side-scan Sonar Edge Tech 4200 kojeg posjeduje slovenska vojska, a služi za pretragu dna vodene površine.

Sonar se spušta u dubinu od 10 posto ukupne dubine vode i radi po principu odbijanja zvukova o predmete koji se nalaze na dnu vodene površine. Na kompjuteru koji zaprima povratnu informaciju vide se obrisi predmeta s dna vodene površine, a uređaj evidentira frekvencije od 400 do 900 kHz. Uspješno je korišten u Sloveniji prilikom pretrage rijeke Drave i Soče. 

U potrazi, osim slovenskih kolega, i dalje sudjeluje više od 130 osoba: više od 110 pripadnika Interventne jedinice policije, Specijalne policije (ronioci) i policijskih službenika kriminalističke policije i nešto više od 20 pripadnika Gorske službe spašavanja, te mani broja vatrogasaca iz Drniša. 



Pisane vijesti