Glavni ravnatelj policije Benko posjetio Osnovnu školu 'Malešnica'

U povodu početka školske godine 2008./2009. i početka provođenja akcije Djeca, prijatelji u prometu, glavni ravnatelj policije Marijan Benko, načelnik Uprave policije Marko Rašić te načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa Boris Orlović posjetili su u petak, 5. rujna, zagrebačku Osnovnu školu Malešnica.
Ravnatelj Benko posjetio je prve razrede i učenicima podijelio prigodne poklone: reflektirajuće naramenice kako bi djeca bila uočljivija pri kretanju u prometu, brošure o pravilima ponašanja u prometu, majice i olovke te letke namijenjene roditeljima.   
Akciju Djeca, prijatelji u prometu provodimo na području cijele Republike Hrvatske, a provodit ćemo je i dalje kako bi djeca bila što sigurnija u prometu - istaknuo je Benko. Cilj akcije je zaštititi djecu u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, osobito u danima njihovog samostalnog uključivanja u promet.

 Nažalost, velik broj djece strada u prometu. U ovoj godini, u prvih sedam mjeseci u prometu je smrtno nastradalo dvanaestero djece. To je nešto manji broj nego prošle godine, ali i jedno stradavanje je puno – rekao je Benko, upozorivši pritom roditelje da prilikom vožnje djece u automobilima vode brigu o tome sjede li djeca pravilno te jesu li pritom pravilno vezana.

- Stradavanja djece dosta su velika upravo kad bi ona trebala biti najsigurnija. Kada su u vožnji, roditelji ili zaborave ili ne poduzmu ono što bi trebali poduzeti i djecu ne vežu sigurnosnim pojasevima u automobilu ili ih ne stavljaju u sigurnosne sjedalice koje, često, nisu ni pravilno postavljene – istaknuo je Benko.
U odgoj i obrazovanje djece, kad je u pitanju sigurnost prometa, moraju se uključiti svi: od roditelja i starijih osoba, škole, Hrvatskog auto kluba te sve druge institucije koje svojim radom mogu doprinijeti da djeca budu što sigurnija – zaključio je glavni ravnatelj policije Marijan Benko.
Tijekom posjeta, na raskrižju ispred ulaza u školu dežurali su pripadnici Školske prometne jedinice Osnovne škole Malešnica.



Stranica