Usmrtio biciklista, pa pobjegao s mjesta nesreće

Od siline udarca biciklist je pao na kolnik te je od zadobivenih ozljeda preminuo, dok je 29-godišnjak svojim automobilom napustio mjesto događaja. Ubrzo je pronađen na adresi svog prebivališta te je alkotestiranjem utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 1,19 promila.

Foto:  Ilustracija

Jučer, 30. lipnja oko 22 sata u mjestu Voloder, općina Popovača, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao biciklist.

Naime, 29-godišnji mještanin Volodera upravljao je osobnim automobilom kutinskih registracijskih oznaka te je najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine prednjim dijelom vozila udario u zadnji kotač bicikla kojim je upravljao nepoznati muškarac (star oko 25 godina), a koji se uz desni rub kolnika kretao u istom smjeru. Od siline udarca biciklist je pao na kolnik te je od zadobivenih ozljeda preminuo, dok je 29-godišnjak svojim automobilom napustio mjesto događaja. Ubrzo je pronađen na adresi prebivališta te je alkotestiranjem utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 1,19 promila.

Tijelo stradalog bicikliste je prevezeno na odjel patologije sisačke Opće bolnice gdje će po nalogu istražne sutkinje biti obavljena obdukcija.

Zbog vršenja očevida županijska cesta Kutina – Popovača je od 22.30 do 2 sata bila zatvorena za promet, koji se preusmjeravao okolnim cestama.

Zbog kaznenih djela izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći osobi koja je teško tjelesno ozlijeđena u prometnoj nesreći, ovaj 29-godišnji vozač će biti kazneno prijavljen.

Policijski službenici poduzimaju daljnje radnje s ciljem utvrđivanja identiteta smrtno stradalog bicikliste.

NADOPUNA VIJESTI: Operativnim radom je utvrđeno da je smrtno stradali biciklist 20-godišnji mladić iz Potoka, općina Popovača, dok je obdukcijom utvrđeno da su uzrok njegove smrti opsežne ozljede glave.



Pisane vijesti