U PU ličko-senjsku stigli Ukrajinci

U Policijskoj upravi ličko-senjskoj predstavljena su danas javnosti dvojica policijskih službenika iz Ukrajine, koji će idućih mjesec dana u sklopu ovogodišnje „Sigurne turističke sezone“ obavljati poslove na području Novalje i Plitvičkih jezera. Ti će policijski službenici posao obavljati u odori, bez naoružanja u zajedničkim ophodnjama s našim kontakt-policajcima.

Takav način rada pokazao se kao najbolji način ostvarivanja neposrednog kontakta s našim gostima, a  ujedno je i promocija Hrvatske kao sigurne zemlje. Rezultat toga je ugodan i siguran boravak te subjektivan osjećaj sigurnosti svakog pojedinog gosta - istaknuo je načelnik PU Željko Jurković, podsjetivši pritom da Ministarstvo unutarnjih poslova RH već šestu godinu za redom u ljetnim mjesecima provodi svoj projekt „Sigurna turistička sezona“, čiju kvalitetu prepoznaje sve više zemalja i institucija, koji svoje pozitivno mišljenje o njemu pokazuju vlastitim uključivanjem.

Projekt se u morskim policijskim upravama provodi od 1. srpnja do 31. kolovoza, a ove godine našim će se policajcima pridružiti 46 stranih kolega, iz zemalja iz kojih dolazi i najviše turista.

Načelnik Jurković govorio je i o sigurnosnom stanju na području uprave tijekom turističke sezone 2010. godine, te je stanje sigurnosti tijekom protekle turističke sezone ocijenio povoljnim s obzirom da je u odnosu na turističku sezonu 2009. godine, unatoč većem broju turista koji su boravili na njihovom području,  evidentiran manji broj kaznenih  djela, prometnih nesreća i prekršaja protiv javnog reda i mira.



Pisane vijesti