Policijski štand na 16. jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, od 5. do 7. rujna ove godine, predstavila je posjetiteljima 16. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoj udio u osiguranju i u regulaciji prometa,  rad PU te razne druge aktivnosti.
Zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s organizatorima sajma, Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska i ove je godine dobila svoj izložbeni pult na jednom od izložbenih prostora sajma.

Tijekom tri dana sajmovanja, naše kolege policajci strpljivo su odgovarali na pitanja posjetitelja, dijelili promidžbene materijale, prikazivali promotivne filmove... Kako kažu: najveći interes posjetitelji su pokazali za provjeru koncentracije alkohola u organizmu, posebice oni koji su nešto obilnije, nakon isto tako obilnih obroka, degustirali alkoholna pića. Najmlađe posjetitelje razveselili su prigodnim promidžbenim poklonima, te reflektirajućim trokutićima za njihovo sigurnije  sudjelovanje u prometu.Na dan otvaranja sajma izložbeni pult PU bjelovarsko-bilogorske svojim je kratkim posjetom i ove godine počastio predsjednik RH Stjepan Mesić te potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić, ministri Božidar Pankretić, Gordan Jandroković i Damir Bajs, kao i saborski zastupnici iz Županije i mnogi drugi uzvanici.

Drugog dana izložbeni prostor posjetio je i glavni ravnatelj policije Marijan Benko sa suradnicima te načelnicima PU međimurske, PU varaždinske, PU krapinsko-zagorske i PU virovitičko-podravske.
Osim toga, u sklopu aktivnosti Hrvatskog autokluba, vezano uz akciju „Sigurno i vješto u prometu“, PU bjelovarsko-bilogorska je kao suorganizator, zajedno s Autoklubom Bjelovar, na sajamskom prostoru postavila i tematski štand ove akcije na kojem su posjetiteljima ukazali na opasnosti koje su posljedica nepoštivanja prometnih propisa. Cilj je bio senzibilizirati u prvom redu vozače kako bi se tolerantnije ponašali za upravljačem te na povećan oprez kad su djeca sudionici u prometu, a posebice kad je riječ o prvašićima.   


Stranica