Akcija u prometu - uzornim vozačima dijeljene nagrade

Najveća izmjerena nepropisna brzina iznosila je 102 km/h, a izmjerena je izvan naselja gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 60 km/h. Najveća utvrđena koncentracija alkohola u organizmu iznosila je 0,78 g/kg.

Policijski službenici PU krapinsko-zagorske u petak, 5. rujna, od 17 do 23 sata proveli su preventivno-represivnu akciju u prometu pojačano nadzirući: alkoholiziranost sudionika u prometu, brzinu kretanja vozila te vozače motocikala i mopeda.
U akciji je nadzirano sveukupno 220 vozača, a kod njih 190 nije utvrđen prometni prekršaj. Tim, uzornim vozačima policijski službenici podijelili su prigodne nagrade, odnosno, uz riječ pohvale vozači koji nisu počinili prekršaj na dar su dobili reflektirajući prsluk, majicu i kapu-šiltericu - sve iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Tijekom akcije utvrđeno je 28 prekršaja od kojih se 15 odnosilo na nepropisnu brzinu, dva na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, jedan na nekorištenje zaštitne kacige, itd. Najveća izmjerena nepropisna brzina iznosila je 102 km/h, a izmjerena je izvan naselja gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 60 km/h. Najveća utvrđena koncentracija alkohola u organizmu iznosila je 0,78 g/kg.





Stranica