Split: Teška prometna nesreća

 

 

Sinoć oko 23.50 sat, u Kaštel Sućurcu na kolniku ceste D8 dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 28-godišnjak.

Naime, 27-godišnjak je upravljao je osobnim automobilom marke fiat i kretao se istočnom kolničkom trakom u smjeru juga prema sjeveru te je ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, dok je drugim vozilom marke golf, upravljao vozač čiji  identitet je za sada  nepoznat i za kojim se  traga, a kretao se sjevernom kolničkom trakom iz smjera istoka prema zapadu te je također dolaskom do raskrižja zadržao smjer kretanja.

Prometna nesreća se najvjerojatnije dogodila zbog nepoštivanja svjetlosne signalizacije na semaforu.  Došlo je do sudara vozila prilikom čega je vozilo fiat udarilo u uzdignuti rubnik, prevrnulo se na lijevu bočnu stranu te udarilo u metalnu stup. U vozilu marke fiat kao suvozač nalazio se 28-godišnjak, koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja. Putnica u vozilu, 29 godišnjakinja i 28-godišnjak u istom vozilu teško su ozlijeđeni i zadržani na liječenju. Za drugim nepoznatim vozačem se traga jer je on napustio mjesto nesreće.

Od 23.50 do 2.10 sati cesta D-8 bila je zatvorena za sav promet koji se preusmjeravao na kolnik Županijske ceste.



Pisane vijesti