Otkriveni počinitelji serije provala

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske, dovršili su kriminalističko istraživanje prema sedam hrvatskih državljana, kojom prilikom je pronađen počinitelj pet teških krađa, dvije krađe i utvrđen počinitelj devet kaznenih djela prikrivanja

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad sedam hrvatskih državljana, kojom prilikom je pronađen počinitelj  pet teških krađa, dvije krađe i utvrđen počinitelj devet kaznenih djela prikrivanja.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je da su 28-godišnjak iz Ostrova, 19-godišnjak iz Gornje Stupnice, 17-godišnjak iz Tordinaca i 17-godišnjak iz Ostrova, u razdoblju od 30. travnja do 9. srpnja 2011. godine, na području Ostrova i Koroga, počinili krađu iz prostorija poljoprivredne zadruge i prostorija jedne obiteljske kuće, te jednu provalu u prostorije nogometnog kluba u Ostrovu, tri provale u trgovine mješovite robe i jednu provalu u prostorije poljoprivredne zadruge. Tijekom tih proval otuđili su cigarete, parfeme, perilicu rublja, motornu pilu, plinsku bocu, rezervne dijelove za poljoprivredne i teretne strojeve, te umjetno gnojivo: Nakon počinjenih provala uz pomoć 28-godišnjeg Ostrovčanina, 28-godišnjeg, 27-godišnjeg i 36-godišnjeg Mirkovčanina, otuđenu robu su distribuirali na području Vukovarsko srijemske županije.

Počinjenim kaznenim djelima, oštećenom 66-godišnjem Ostrovčaninu, poljoprivrednoj zadruzi u Ostrovu, nogometnom klubu iz Ostrova te privatnom poduzeću iz Vinkovaca pričinjena je ukupna materijalna šteta od 35 000,00 kuna.

19-godišnjak iz Gornje Stupnice i 28-godišnji Ostvrovčanin, uz kaznenu prijavu dovedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru, dok je protiv ostalih kaznena prijava dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.



Pisane vijesti