Lažno dojavljivala o podmetnutim bombama

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjom ženom sa novomarofskog područja za koju se osnovano sumnja da je u dva navrata lažno dojavila o postavljenim eksplozivnim napravama.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjom ženom sa novomarofskog područja za koju se osnovano sumnja da je u dva navrata lažno dojavila o postavljenim eksplozivnim napravama. Osnovano se sumnja da je najprije 7. srpnja oko 9 sati, mobitelom kojeg je prethodno otuđila od 55-godišnje susjede, u Ispostavu Porezne uprave Novi Marof, lažno dojavila  da im je u zgradi postavljena bomba.

Ista je žena potom 12. srpnja oko 8.20 sati, također mobitelom kojeg je ranije otuđila od 21-godišnjakinje, nazvala Ispostavu Državne uprave u Novom Marofu i dispečera na centrali lažno izvijestila da je u zgradi podmetnuta eksplozivna naprava. Zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela Širenja lažnih i uznemirujućih glasina, te kaznena djela Krađe protiv nje će se podnijeti kaznena prijava.



Pisane vijesti