Pneumatska plovila za nadzor granice na rijekama

Dužina preuzetih plovila je 4,82 metara, pogonjeni su jednim vanbrodskim motorom Yamaha F60, snage 60 KS, 44,1 KW, kojima se može postići maksimalna brzina preko 30 čvorova, pri maksimalnom broju okretaja, dok im se ophodna brzina kreće u rasponu od 20 do 25 čvorova. 

Danas je u mjestu Batina, Osijek, upriličena primopredaja pneumatskih plovila HR – RIS – 480 02 E110 i HR – RIS – 480 03 E110. Riječ je o prva dva od ukupno šest ugovorenih plovila namijenjenih za obavljanje poslova nadzora državne granice na rijekama, odnosno uz ova dva, MUP će preuzeti još dva pneumatska i dva aluminijska plovila. Temelj primopredaji je Ugovor o gradnji, opremanju i isporuci plovila, sklopljen 31. listopada prošle godine između MUP-a RH i predstavnika Zajednice ponuditelja – brodograditelja.    

Dužina danas preuzetih plovila je 4,82 metara, pogonjeni su jednim vanbrodskim motorom Yamaha F60, snage 60 KS, 44,1 KW, kojima se može postići maksimalna brzina preko 30 čvorova, pri maksimalnom broju okretaja, dok im se ophodna brzina kreće u rasponu od 20 do 25 čvorova.

Dva nova plovila bit će raspoređena u PU osječko-baranjsku i PU vukovarsko-srijemsku, ne bi li se poslovi zaštite državne granice i kontrole plovidbe na rijekama obavljali još učinkovitije.



Pisane vijesti