Poljski policajci po drugi put na ulicama Zadra

Danas je u Policijskoj upravi zadarskoj  javnosti predstavljeno dvoje poljskih policijskih službenika, koji će idućih mjesec dana, u okviru projekta Sigurna turistička sezona, boraviti na području zadarske županije. Riječ je o narednici Joanni Wilk i satniku Andrzeju Goldzu, a hrvatskim će kolegama pomagati od 17. srpnja do 15. kolovoza.

Načelnik PU zadarske izrazio je svoje zadovoljstvo činjenicom da će pored mađarskih, ove godine, po drugi put, u PU zadarskoj boraviti i policijski službenici Republike Poljske. Naglasio je da će poljski kolege biti odjeveni u svoje službene odore i bez oružja te da će poslove obavljati u skladu s nalozima nadležnih rukovoditelja u policijskim postajama.  

Šef konzularne referade Veleposlanstva Republike Poljske Pawel Sokolowski  zahvalio je u ime kolega na dobrodošlici i toplom prijemu, i izrazio nadu da će se  suradnja nastaviti i sljedećih godina i to u još većem broju, obzirom da u Hrvatskoj godišnje gostuje oko pola milijuna poljskih turista, a na zadarskom području preko 50 tisuća.

Oboje poljskih kolega po prvi puta su u Hrvatskoj, prvi dojmovi o ljepotama grada Zadra i općenito Hrvatske su izuzetno pozitivni, a kako imaju iskustvo u radu na terenu, sigurni su da će njihova zadaća biti ispunjena na najbolji mogući način.

Nakon predstavljanja, obišli su staru jezgru grada Zadra, gdje su u info-centru turističke zajednice ostavili letak sa svojim mobitelima kako bi poljski gosti koji zatraže pomoć lakše stupili u kontakt s njima. 



Pisane vijesti