Razriješeno ubojstvo iz 1997. godine

Provedenim istraživanjem je utvrđeno da je 14. siječnja 1997. godine u Iloku, na Ulici Petra Kočića, tada 21-godišnji državljanin Republike Hrvatske, iz okolice Nove Gradiške, kao pripadnik srpskih paravojnih formacija, bez ikakvog povoda, iz automatskog oružja usmrtio 46-godišnju ženu iz Iloka, nakon čega je napustio područje Republike Hrvatske.

 

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje, poduzeto povodom kaznenog djela ubojstva iz čl. 34 Kaznenog zakona RH, koje je počinjeno 14. siječnja 1997. godine u Iloku. U to vrijeme Ilok je bio pod nadležnošću prijelaznih policijskih snaga UNTAES-a.

Provedenim istraživanjem je utvrđeno da je 14. siječnja 1997. godine u Iloku, na Ulici Petra Kočića, tada 21-godišnji državljanin Republike Hrvatske, iz okolice Nove Gradiške, kao pripadnik srpskih paravojnih formacija, bez ikakvog povoda, iz automatskog oružja usmrtio 46-godišnju ženu iz Iloka, nakon čega je napustio područje Republike Hrvatske.

Osumnjičeni 35-godišnji hrvatski državljanin kazneno je prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu, a kako se ne nalazi na području Republike Hrvatske, za 35-godišnjakom je raspisana tjeralica.



Pisane vijesti