VIDEO: Započela kampanja „Dobre tajne – loše tajne“

Foto: PU zagrebačka

U PU zagrebačkoj održana je konferencija za medije povodom početka kampanje „Dobre tajne – loše tajne“, koja se provodi na području Republike Hrvatske.

Na početku je emitiran edukativni crtani film „Kiko i ruka“ koji je posebno naglasio zabranu bilo kakvog dodirivanja donjeg rublja djece.

Kako se kampanja provodi multilateralnom suradnjom više državnih i lokalnih institucija, konferenciji su nazočile: ravnateljica Obiteljskog centra Grada Zagreba Ljerka Lacković, iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Vanda Bazmenjak, policijska službenica Odsjek maloljetničke delinkvencije PU zagrebačke Tatjana Batušić Korade i načelnica Odjela prevencije PU zagrebačke Marija Goatti Matijević.

Ravnateljica Lacković je naglasila da će Kampanja trajati četiri godine i da su u nju uključeni svi obiteljski centri u Hrvatskoj, kao i sve policijske uprave.

Načelnica Goatti Matijević je naglasila nužnosti upoznavanja roditelja i djece o štetnostima seksualnog zlostavljanja, koja ostavljaju dalekosežne posljedice na djecu i obitelj. Naglasila je da Odjel prevencije PU zagrebačke permanentno provodi edukaciju roditelja i djece u osnovnim školama (obuhvaćeni su 6. razredi) o prevenciji seksualnog zlostavljanja djece i maloljetnika te drugih kažnjivih ponašanja usmjerenih protiv djece i maloljetnika.



Pisane vijesti