Pronađen nasad indijske konoplje

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u mjestu Đurin Potok, općina Cetingrad, na teško pristupačnom šumskom i minski sumnjivom području pronašli su nasad indijske konoplje 

Foto: PU karlovačka
Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u mjestu Đurin Potok, općina Cetingrad, na teško pristupačnom šumskom i minski sumnjivom području pronašli su nasad indijske konoplje.

Nakon što su djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje pregledali putove koji vode do nasada kao i područje samog nasada, u ponedjeljak, 1. kolovoza, temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Karlovcu, u sklopu očevida policijski službenici izuzeli su 129 stabljika biljaka cannabis marihuane visine od 150 do 260 cm. Time je na narko tržištu pričinjena šteta od 120 tisuća do 180 tisuća kuna s obzirom da se je od izuzetog nasada moglo pripremiti i distribuirati na tržište od 8 do 12 kilograma droge cannabis marihuane.

Zbog osnovane sumnje da je nepoznati počinitelj počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. Kaznenog zakona, Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu bit će proslijeđena kaznena prijava. U cilju utvrđivanja počinitelja ovog kaznenog djela slijedi kriminalističko istraživanje.



Pisane vijesti