Policija pronašla više od 20 kilograma marihuane

Zajedničkom aktivnošću policijskih službenika Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice i policijskih službenika Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave istarske, detektirano je na području Pule teretno vozilo marke Iveco Dialy, pulskih registarskih oznaka, koje je oko 7.45 sati zaustavljeno i kontrolirano na području Ližnjana, a kojom prilikom je uhićen 26-godišnjak iz Pule. 
 

Foto: PU istarska

Policijski službenici Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili osnovanu sumnju da je 26-godišnjak iz Pule počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, dok je nad 29-godišnjakom iz Ližnjana istraživanje zbog istog kaznenog djela još uvijek u tijeku.

Naime, jučer u jutarnjim satima, zajedničkom aktivnošću policijskih službenika Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice i policijskih službenika Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave istarske, detektirano je na području Pule teretno vozilo marke Iveco Dialy, pulskih registarskih oznaka, koje je oko 7.45 sati zaustavljeno i kontrolirano na području Ližnjana, a kojom prilikom je uhićen 26-godišnjak iz Pule.

Sumnjajući da bi se vozilo moglo koristiti za prijevoz droge, angažiran je službeni pas za detekciju opojne droge. Budući je korištenjem službenog psa dobivena pozitivna reakcija, policijski službenici su temeljem naloga Istražnog suca Županijskog suda u Puli pretražili uhićenog Puljanina i spomenuto teretno vozilo.

Prilikom pretrage vozila, u unutarnjem prostoru krovnog dijela kabine vozača pronađeno je 20 paketa marihuane, ukupne težine oko 20 kilograma i 680 grama. Po završetku kriminalističkog istraživanja, 26-godišnjak je jutros oko 7.30 sati doveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli.

U nastavku policijskog postupanja, jučer oko 18 sati uhićen je 29-godišnjak iz Ližnjana, također zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojne droge te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.



Pisane vijesti