Smrtno stradao u prometnoj nesreći

U nedjelju, 7. kolovoza oko 6.10 sati na DC 28, u Markovcu Križevačkom kod kbr 16, 20 – godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom VW Golf bjelovarskih reg. oznaka iz smjera Sveti Ivan Žabno u smjeru Bjelovara.

 Foto: Ilustracija

U nedjelju, 7. kolovoza oko 6.10 sati na DC 28, u Markovcu Križevačkom kod kbr. 16, 20 – godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom VW Golf bjelovarskih reg. oznaka iz smjera Sveti Ivan Žabno u smjeru Bjelovara. Dolaskom do gore navedenog kbr nije svoje vozilo u kretanju držao na potrebitoj udaljenosti u odnosu na vozilo iza kojeg se kretao tako da je prednjom lijevom stranom osobnog automobila udario u zadnju desnu stranu teretnog automobila  Citroen Jumper zagrebačkih reg. oznaka,  kojim se ispred njega kretao M.K (1976) iz Zagreba.Vozilo Citroen Jumper se uslijed  udara zanijelo i sletjelo sa kolnika u desni putni jarak te prednjom lijevom stranom udarilo u stup HT –a i dvorišnu betonsku ogradu, izletilo iz putnog jarka na bankinu i prevrnulo se, te zaustavilo kotačima na zelenoj površini. U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao vozač teretnog automobila M.K ( 1976), dok su teške tjelesne ozljede  zadobili putnici u njegovu vozilu 25 – godišnjak i 23 – godišnjak, a lake tjelesne ozljede vozač osobnog vozila i putnici u istom 56 – godišnjakinja, dijete (2004) i 19 – godišnjakinja, svi hrvatski državljani.

Vozač osobnog vozila nije bio pod utjecajem alkohola.

Očevidne radnje na mjestu događaja obavili su policijski službenici Policijske postaje Križevci, dok je poradi vršenja očevida za sav promet bila zatvorena državna cesta broj DC 28 u Markovcu Križevačkom u vremenu od 6.30 do 10.30 sati, promet se odvijao alternativnim pravcima bez zastoja.

Poradi sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće protiv 20 – godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Križevcivma. 



Pisane vijesti