Istočna Slavonija: U nezakonitom prelasku zatečeno 12 stranaca

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su tri slučaja zaticanja stranih državljana u nezakonitom prelasku državne granice, u kojim je zatečeno ukupno 12 stranaca.

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su tri slučaja zaticanja stranih državljana u nezakonitom prelasku državne granice, u kojim je zatečeno ukupno 12 stranaca, i to:

  • Jučer,  8. kolovoza u 12.20 sati u Ilači u blizini pružnog prijelaza, zatečen je i uhićen državljanin Afganistana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je nezakonito prešao državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.
  • Jučer,  8. kolovoza u 21.30 sati, južno od Tovarnika, zatečena su i uhićena četvorica državljana Afganistana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.
  • Jučer,  8. kolovoza u 21.15 sati, između mjesta Ilače i Tovarnika, zatečena su i uhićena sedmorica državljana Afganistana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.


Pisane vijesti