U Bjelovaru otvoren Infocentar za prevenciju

Slika topvijesti/Bjelovar.jpg

Jučer 4.

Jučer 4. srpnja, u sklopu projekta "Strategija policije u zajednici" i programa komunalne prevencije, u Bjelovaru je otvoren Info centar za prevenciju kriminaliteta, samozaštitu, sigurnost i podizanje nivoa komunalnog rada. Infocentar, kojeg je svečano otvorio ministar unutarnjih poslova g. Ivica Kirin, treći je takav centar u Republici Hrvatskoj, a zajednički je projekt Grada Bjelovara, Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog ceha zaštitara.

Iznimnu suradnju Grada i Ministarstva unutarnjih poslova potvrđuje činjenica da je od početne inicijative do samog otvorenja Infocentra prošlo samo desetak dana.

Ovom prigodom potpisan je Ugovor o korištenju opreme u Infocentru, između Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog ceha zaštitara, te Ugovor o korištenju poslovnog prostora, između Grada Bjelovara i Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Infocentar je smješten u samom središtu grada, u zgradi Gradske uprave, a u njega je investirano oko 500 tisuća kuna. Svaki radni dan u vremenu od 9 do 13 sati, građani će u Infocentru moći dobiti sve informacije i savjete vezane za samozaštitu, prevenciju i komunalni red. Također, djelatnici Infocentra će nizom preventivnih aktivnosti i suradnjom s građanima i medijima, djelovati na pojačanoj sigurnosti svih stanovnika ovog područja.

Gradonačelnica Đurđa Adlešić, pohvalivši odličnu suradnju s policijom, istaknula je da će bolje informiranje građana o svim oblicima samozaštite i prevencije od kaznenih djela, znatno pridonijeti povećanju njihove sigurnosti.
Ministar Ivica Kirin izjavio je da je otvaranje Centra korak bliže u postizanju višeg stupnja prevencije svih oblika kriminaliteta, ali i jačanju uzajamnog povjerenja policije i građana, što će uvelike povećati sigurnost i kvalitetu života na razini lokalne zajednice.

Nakon otvorenja Infocentra, u zgradi Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, u pogon je pušteno dizalo za invalide, što je također zajednički projekt Grada Bjelovara i MUP-a, u koji je uloženo oko 150 tisuća kuna.
Tom prigodom, g. Tomislav Novosel, predstavnik Udruge invalida Bjelovar, pozdravio je realizaciju ovog projekta i naglasio da je u Bjelovaru jedino u zgradi Policijske uprave riješen problem arhitektonskih barijera za invalide, kojih na ovom području ima oko 640.

Stranica