Predstavnici MUP-a RH na I. Regionalnom forumu u Jugoistočnoj Europi

U razdoblju od 6.

U razdoblju od 6. do 8. lipnja 2006. u Bukureštu je, u organizaciji Švicarske agencije za razvoj i suradnju (SDC) održan I. Regionalni forum u Jugoistočnoj Europi, na kojem su pored predstavnika Rumunjske, Albanije, Bugarske, Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, sudjelovali predstavnici MUP-a RH.

Sudionici Foruma podijeljeni u nekoliko radnih grupa raspravljali su o temama kao što su: Strateško i operativno planiranje vezano uz Platformu-Policija u zajednici i predstavljanje na nacionalnoj razini, te daljnje aktivnosti, Strukturalni preduvjeti, Vodstvo i organizacija, Načini i metode rada, Transparentnost i policijska odgovornost, Razvoj ljudskih resursa - obuka vezano za Policiju u zajednici.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova RH, g. Zlatko Gledec, naglasio je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske svjesno važnosti reforme policijskih snaga u smjeru transformacije policije u servis građana kao jednog od temeljnih elemenata u procesu demokratizacije, te političke i društvene stabilizacije. Tako je još u listopadu 2002. godine MUP započeo s provođenjem Strategije djelovanja Policije u zajednici koja obuhvaća šest projekata.
Također, g. Gledec je govorio o planiranim aktivnostima i provedbi projekata, tečajevima koji se provode prema posebnom Programu obuke za kontakt-policajce, stručnom usavršavanju za kontakt-policajce i policijske rukovoditelje.
Na kraju, predložio je da Republika Hrvatska bude domaćin II. Regionalnog foruma u Jugoistočnoj Europi za provođenje projekta Policije u zajednici, što su svi prisutni pozdravili i prihvatili.

Stranica