U Glini obilježena 15. obljetnica utemeljenja specijalne policije

Slika topvijesti/Glina.jpg

U sklopu obilježavanja Dana državnosti, 23.

U sklopu obilježavanja Dana državnosti, 23. do 25. lipnja, u Glini je, u subotu 24. lipnja, pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora RH, gospodina Vladimira Šeksa, obilježena i 15. obljetnica utemeljenja jedinica specijalne policije i početka oružanog otpora protiv agresora u Glini, te 16. obljetnica utemeljenja Antiterorističke jedinice Lučko.

Tim povodom na gradskom stadionu u Glini održana je središnja svečanost postrojavanja ratnih ešalona pripadnika specijalne policije, većinom pripadnika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, kao i ešalona pripadnika temeljne policije PP Glina iz 1991. godine koji su branili postaju, ešalona 2. bojne pješačke brigade ZNG-a i svečani ešalon MUP-a sastavljen od svih rodova policije. Ešalone su obišli predsjednik hrvatskog Sabora, g. Vladimir Šeks i državni tajnik Ivica Buconjić. Ovom prigodom uručena je i prigodna Uspomenica g. Željku Tomljenoviću, zamjeniku tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Ivana Vekića, koji je u to vrijeme bio zadužen za jedinice specijalne policije. Također, u sklopu obilježavanja položeni su i vijenci za poginule branitelje na temeljima katoličke crkve u centru Gline, a potom je i održana Sv. Misa zadušnica koju je predvodio vojni ordinarij, biskup Juraj Jezerinac. Na kraju je održano finale malonogometnog turnira ratnih postrojbi specijalne policije, te proglašenje pobjednika, Udruge specijalne policije Domovinskog rata iz Splita.

Dan državnosti Ministarstvo unutarnjih poslova, uz ostale državne dužnosnike, obilježilo je i polaganjem vijenaca na gradskom groblju Mirogoj za žrtve Domovinskog rata, u petak 23. svibnja, ali i sudjelovanjem na svečanosti promocije polaznika vojnih škola OS RH u Vukovaru, 24. lipnja.

Stranica