Susret ravnatelja policija 12 zemalja uoči turističke sezone 2006.

Slika topvijesti/Sastanak Panorama.jpg

U zagrebačkom hotelu Four points by Sheraton Panorama 28.

U zagrebačkom hotelu Four points by Sheraton Panorama 28. i 29. lipnja održava se susret ravnatelja policija 12 zemalja uoči turističke sezone 2006.
Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova po prvi puta je domaćin susreta ravnatelja i drugih visokih dužnosnika policija iz 12 europskih zemalja čiji turisti najčešće posjećuju Jadran. Ravnatelj policije MUP RH g. Marijan Benko i njegovi suradnici ovom prilikom ugostit će ravnatelje i druge visoke policijske dužnosnike iz Francuske, Njemačke, Austrije, Italije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Na taj način Ravnateljstvo policije MUP RH konkretizira suradnju s policijama europskih zemalja iz kojih na hrvatski Jadran dolazi najviše turista.

Tijekom susreta hrvatska će policija predstaviti Plan mjera i aktivnosti u sklopu tradicionalne akcije TOURS 2006. u sklopu koje se tijekom ljetnih mjeseci pojačano nadzire promet i kretanje osoba, te podiže razina sigurnosti boravka svih turista u Republici Hrvatskoj. Bit će razmijenjena iskustva i konkretizirana policijska suradnja kako bi se turistima iz europskih zemalja omogućio ugodan boravak u našoj zemlji.
Očekuje se i da će tijekom sastanka biti potpisan i Memorandum o suglasnosti između Ravnateljstva policije MUP RH i Sjedišta nacionalne policije Republike Mađarske tijekom turističke sezone. Po tome sporazumu u razdoblju od 19. srpnja do 16. kolovoza sa sjedištem u Zadru u Republici Hrvatskoj će boraviti 4 mađarska policijska službenika koji će pomagati hrvatskim kolegama u komunikaciji s mađarskim turistima.

Stranica