Finski državljanin preminuo nesretnim slučajem

Sukladno nalogu istražnog suca Županijskog suda u Dubrovniku, jučer je na Odjelu patologije izvršen vanjski i unutarnji pregled tijela, kojim je utvrđen uzrok smrti. Riječ je o mnogostrukim ozljedama nastalim pri padu s visine, odnosno: prijelomu baze lubanje s nagnječenjem mozga,

Prošlog četvrtka, 16. travnja oko 15 sati, finski državljanin Juha P. Parkkonen (1977.) doputovao je u Zračnu luku Dubrovnik zajedno s prijateljem R. R. E., također državljaninom Finske.  Na teritorij Hrvatske ušao je na graničnom prijelazu u istoj zračnoj luci, kao turist. Potom su njih dvojica otputovali u Dubrovnik, gdje su se smjestili u privatnom apartmanu.

U ponedjeljak, 20. travnja oko 14 sati, u Policijsku postaju Dubrovnik došao je navedeni prijatelj kako bi prijavio nestanak 32-godišnjeg J. P. Parkkonena. Nakon zaprimljene prijave policijski službenici su odmah poduzeli opsežne mjere traganja za nestalim pa su istog dana oko 18.20 sati, na stijenama u neposrednoj blizini mora, ispod predjela Boninovo u Dubrovniku, pronašli mrtvo tijelo.

Na mjestu događaja policijski službenici su obavili očevid i pronašli dokaze da je preminuli pješice došao do predjela Boninovo, preko puta ulaza u bivše Kino „Slavica“, te iz nepoznatih razloga preskočio željeznu ogradu i zemljanom površinom došao do ruba provalije, gdje se poskliznuo i pao na stijene.

Oko 22.10 sati istoga dana finski državljanin R. R. E. je na Odjelu patologije OB Dubrovnik identificirao mrtvo tijelo te je utvrđeno da je doista riječ o finskom državljaninu (1977.), čiji je nestanak prijavljen. Na tijelu i u odjeći nastradalog pronađeni su svi osobni predmeti i vrijednosti koje je posjedovao prije nestanka.

Sukladno nalogu istražnog suca Županijskog suda u Dubrovniku, jučer je na Odjelu patologije izvršen vanjski i unutarnji pregled tijela, kojim je utvrđen uzrok smrti. Riječ je o mnogostrukim ozljedama nastalim pri padu s visine, odnosno: prijelomu baze lubanje s nagnječenjem mozga, višestrukom prijelomu rebara obostrano, s nagnječenjem i razdorom pluća, otvorenom prijelomu nadlaktice i lijeve podlaktice i razdoru trbušne stjenke. Sve ozljede isključivo su posljedica pada s visine i nastale su za života, a druge ozljede nisu pronađene.

Tijekom izvida policijski službenici rekonstruirali su kretanje unesrećenog od 19.10 sati 19. travnja do 6.30 sati 20. travnja. Također su utvrđene sve osobe s kojima je navedeni bio u kontaktu, kao i mjesta njegova boravka i zadržavanja  tijekom tog vremena. 

Temeljem dosad poduzetih policijskih izvida, kao i izvršene obdukcije, odnosno dosad utvrđenih činjenica, može se zaključiti da je državljanin Finske (1977.) preminuo nesretnim slučajem. 


Stranica