REKORDNA ZAPLJENA DROGE ECSTASY - priopćenje PU zagrebačke

Zagreb- dana 14. prosinca 2002. godine u 20,40 sati, na MCGP Bregana na putnički ulaz u RH pristiglo je osobno vozilo marke Ford Sierra, hrvatskih nacionalnih i registarskih oznaka, u kojem je u svojstvu vozača zatečen, ujedno i vlasnik vozila, hrvatski državljanin star 49 godina. Nakon utvrđivanja identiteta i pregleda isprava, pristupilo se vršenju pregleda osobnog automobila pomoću službenog psa za detekciju opojnih droga. Tijekom vršenja pregleda pas je reagirao pozitivno na prisutnost opojnih droga u vozilu i to poglavito u unutrašnjosti vozila između vozačevog i suvozačevog sjedišta, kod konzole mjenjača, te kod akumulatora u prostoru motora. Nadalje, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, dana 15. prosinca 2002. godine izvršena je pretraga rečenog osobnog automobila u prostorijama radione PU zagrebačke, kojom prigodom je u posebno izrađenom spremniku ispod akumulatora pronađeno cca 43.000 komada tableta droge MDMA, teških cca 11,5 kilograma i cca jedan kilogram droge kokain, što je bilo pakirano u dvostrukoj crnoj PVC vreći za smeće, unutar koje se nalazilo 9 prozirnih PVC vrećica, od kojih 8 ispunjenih tabletama droge MDMA s utisnutim znakom "klompe", "buldoga" i "Mitsubishi", te jedna ispunjena s drogom kokain. Kriminalistička obrada je u tijeku, a osumnjičeni hrvatski državljanin će dana 15. prosinca 2002. godine u večernjim satima, biti priveden dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Zlouporaba opojnih droga, opisano u čl. 173. st. 1. i 2. KZ. Napominjemo da osumnjičenik do sada nije evidentiran za počinjenje kaznenih djela na području RH. Procjenjuje se kako sveukupna vrijednost pronađene droge na ilegalnom tržištu iznosi oko 2 milijuna kuna.

Zagreb- dana 14. prosinca 2002. godine u 20,40 sati, na MCGP Bregana na putnički ulaz u RH pristiglo je osobno vozilo marke Ford Sierra, hrvatskih nacionalnih i registarskih oznaka, u kojem je u svojstvu vozača zatečen, ujedno i vlasnik vozila, hrvatski državljanin star 49 godina.
Nakon utvrđivanja identiteta i pregleda isprava, pristupilo se vršenju pregleda osobnog automobila pomoću službenog psa za detekciju opojnih droga.
Tijekom vršenja pregleda pas je reagirao pozitivno na prisutnost opojnih droga u vozilu i to poglavito u unutrašnjosti vozila između vozačevog i suvozačevog sjedišta, kod konzole mjenjača, te kod akumulatora u prostoru motora.
Nadalje, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, dana 15. prosinca 2002. godine izvršena je pretraga rečenog osobnog automobila u prostorijama radione PU zagrebačke, kojom prigodom je u posebno izrađenom spremniku ispod akumulatora pronađeno cca 43.000 komada tableta droge MDMA, teških cca 11,5 kilograma i cca jedan kilogram droge kokain, što je bilo pakirano u dvostrukoj crnoj PVC vreći za smeće, unutar koje se nalazilo 9 prozirnih PVC vrećica, od kojih 8 ispunjenih tabletama droge MDMA s utisnutim znakom "klompe", "buldoga" i "Mitsubishi", te jedna ispunjena s drogom kokain.
Kriminalistička obrada je u tijeku, a osumnjičeni hrvatski državljanin će dana 15. prosinca 2002. godine u večernjim satima, biti priveden dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Zlouporaba opojnih droga, opisano u čl. 173. st. 1. i 2. KZ.
Napominjemo da osumnjičenik do sada nije evidentiran za počinjenje kaznenih djela na području RH.
Procjenjuje se kako sveukupna vrijednost pronađene droge na ilegalnom tržištu iznosi oko 2 milijuna kuna.

Stranica