Otvoreno javno savjetovanje o Pravilniku o obrascima i zbirkama podataka u postupku odobrenja međunarodne i privremene zaštite

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/eSavjetovanja.jpg

Pozivamo predstavnike zainteresirane javnosti da svoje prijedloge i primjedbe dostave putem elektroničke aplikacije e-savjetovanje do 5. lipnja 2024. godine 

Ministarstvo unutarnjih poslova je u ponedjeljak 6. svibnja 2024. godine otvorilo javno savjetovanje za Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o obrascima i zbirkama podataka u postupku odobrenja međunarodne i privremene zaštite.

S obzirom na donošenje novog Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti koji je  stupio na snagu 1. travnja 2023. godine, bilo je nužno izmijeniti i dopuniti odredbe postojećeg Pravilnika o obrascima i zbirkama podataka u postupku odobrenja međunarodne i privremene zaštite ("NN" broj: 85/16).

Odredbe Pravilnika se dodatno usklađuju sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti u dijelu kojim se propisuje suradnja i razmjena informacija s Europskom komisijom, a koja se provodi putem nekoliko obrazaca za izvješćivanje.

Izgled i podaci dozvole boravka za osobe pod međunarodnom zaštitom izmjena navedenog Pravilnika uskladit će se i s odredbama Pravilnika o boravku državljana trećih zemalja u Republici Hrvatskoj ("NN" broj: 20/22, 155/22) odnosno odredbama tehničke izrade dokumenta.

Ministarstvo unutarnjih poslova poziva sve predstavnike zainteresirane javnosti da svoje prijedloge i primjedbe dostave putem elektroničke aplikacije e-savjetovanje do 5. lipnja 2024. godine.

Priopćenja | Savjetovanje