Sklopljen je dodatak Sporazumu o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Jačanje nacionalnih i FRONTEX-ovih kapaciteta za nadzor vanjske granice Europske unije"

Slika /2020- eu slike/shutterstock_106006199_cr.jpg
FOTO: Ilustracija
 
Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije te Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, 12. lipnja 2024. godine, sklopili su Dodatak Sporazumu o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Jačanje nacionalnih i FRONTEX-ovih kapaciteta za nadzor vanjske granice Europske unije" u okviru Fonda za integrirano upravljanje granicama, Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike (BMVI).
 
Sredstvima Fonda omogućiti će se jačanje sigurnosti vanjske granice EU nabavom specijalizirane opreme, plovila, terenskih vozila i bespilotnih letjelica.
 
Sukladno Dodatku Sporazuma, došlo je do povećanja ukupne vrijednost projekta na iznos od 21.755.500,00 EUR s PDV-om, od čega je 90% sufinancirano sredstvima Fonda za integrirano upravljanje granicama, Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike.


Pisane vijesti | Projekti