4. memorijalni turnir u čast i sjećanje na Marija Kusanića

Slika topvijesti/2012/travanj/turnir.jpg

Foto: PU zagrebačka

Lokošin Dol nedaleko od Jastrebarskog, 31. ožujka bilo je traženo mjesto među malonogometnim ekipama koje već 4. godinu za redom, na terenima Nogometnog kluba Vinogradar igraju turnir u sjećanje na poginulog policijskog službenika Marija Kusanića. Turnir svake godine organizira Policijska postaja Jastrebarsko u kojoj je Mario radio prije prelaska u popularno zvane Kobre, u čijem sastavu je policijskoj službi dao svoj život.

Turnir je humanitarnog karaktera, a prikupljena kotizacija koja po nogometnoj ekipi iznosi 1000 kuna dodjeljuje se Marijevoj obitelji. Ove godine u Lokošin Dolu podno motocross staze, okružene živopisnim vinogradima i krajolikom nastupile su ekipe iz Mobilne jedinice prometne policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, UPPS – Odjel za osiguranje i zaštitu štićenih objekata i prostora, UPPS – Odjel za osiguranje i zaštitu diplomatskih misija i konzularnih ureda, PP Samobor, PP Jastrebarsko, PP i PPRP Karlovac, rekreativna grupa iz Duga Rese, malonogometna ekipa Marijevog zavičajnog mjesta Brežani.

Sve ekipe pozvane su s razlogom i vezom, Mario je radio u PP Jastrebarsko i karlovačkim Kobrama, a njegovo rodno mjesto su Brežani. Povod je svega njegova velika ljubav prema nogometu kojeg je aktivno igrao. Posebno zanimljiva revijalna utakmica koja je prethodila finalu i utakmici za treće mjesto bila je ona između Marijevih prijatelja i ekipe ženskog nogometnog kluba Domagović. Pobjednik turnira je UPPS, Odjel za osiguranje i zaštitu diplomatskih misija i konzularnih ureda koji je u finalu pobjedio rekreativnu malonogometnu grupu iz Duga Rese. Treće mjesto pripalo je PP i PPRP Karlovac. Na kraju je supruga poginulog policijskog službenika, Blanka, prvim trima ekipama dodijelila odličja, a organizatorima i onima koji su pridonijeli odigravanju ovog turnira zahvalnice.

Podsjetimo, Mario Kusanić bio je pripadnik mobilne postrojbe policije PU karlovačke. Obavljajući službenu dužnost život je tragično izgubio, 3. travnja 2008. u policijskoj akciji na području Policijske uprave krapinsko-zagorske. Kao i u izvršavanju mnogih teških i opasnih akcija i zadaća pokazao je dosljednost i odanost svome policijskom poslu kao i veliku požrtvovnost i spremnost da zaštiti živote svojih kolega, ali i građana. Njegov tragičan i prerani odlazak još je jedan jasan znak i podsjetnik svima nama koliko je policijski posao plemenit, odgovoran i u mnogim trenucima vrlo neizvjestan, po život opasan.



Pisane vijesti