Akcija spašavanja iz vozila

Policijski službenici Policijske postaje Metković sudjelovali su u spašavanju četiri starije osobe iz vozila koje je visjelo nad odvodnim kanalom

Jučer, 17. siječnja, nešto iza 13 sati Policijska postaja Metković zaprimila je dojavu o slijetanju osobnog vozila s državne ceste D-8 na predjelu Marinuša u gradu Ploče. Po dojavi, vozilo je sletjelo prema kanalu s vodom, a iz vozila se čulo zapomaganje.

Odmah nakon zaprimljene dojave, policijski službenici su zajedno s djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Metković i djelatnikom Dubrovnik cesta obišli šire mjesto događaja te su na udaljenosti oko 500 metara, u polju, preciznije uz zemljani poljski put na predjelu zvanom Peline, uočili vozilo koje je visilo nad odvodnim kanalom, a u kojem se nalazilo više starijih osoba. Obzirom da je izvlačenjem osoba prijetila opasnost da se vozilo prevrne na krov i upadne u kanal s vodom, vozilo je sajlom prikvačeno za vatrogasno vozilo i na taj način osigurano od mogućeg prevrtanja nakon čega je pristupljeno izvlačenju osoba iz vozila.

Sve četiri osobe izvučene  su neozlijeđene, a radi se o troje hrvatskih državljana u dobi od 88, 85 i 68 godina te jednom državljaninu BiH u dobi od 84 godine.

Na mjesto događaja su, osim spomenutih došli i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Ploče.  

Pisane vijesti | Iz policijskih uprava | Promet i vozila