Akcija „Vikend“

Tijekom akcije "Vikend" proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske kontrolirali su 497 vozila i vozača, a poduzeli su 180 represivnih mjera. Alkotestiran je 161 vozač, od čega je njih 16 bilo pod utjecajem alkohola,

Tijekom  akcije "Vikend" proteklog vikenda (9., 10. i 11. listopada) policijski službenici PU zadarske kontrolirali su 497 vozila i vozača, a poduzeli su 180 represivnih mjera.

Alkotestiran je 161 vozač, od čega je njih 16 bilo pod utjecajem alkohola,  dva vozača su zatečena kako upravljaju vozilom bez položenog vozačkog ispita (prije stjecanja prava na upravljanje), pet vozača zatečeno je kako upravlja s vozilom bez tehničkog pregleda i registracije,  dvoje u vozilu bez osiguranja, 49 vozača prekoračila su propisano ograničenje brzine, jedan je zatečen u nepropisnom pretjecanju, a  osam ih nije koristilo zaštitnu kacigu (mopedisti i motociklisit)

Iz prometa su tijekom vikenda isključena dva vozila i 15 vozača. Istodobno, tom se razdoblju dogodilo 18 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a tri osobe su lakše ozlijeđene.

U subotu, 10. listopada u 16.20 sati u mjestu Zemunik, 58 godišnji vozač osobnog vozila (zadarskih registracijskih oznaka) izazvao je prometnu nesreću, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 2,62 promila, što je najveća koncentracija alkohola izmjerena tijekom ove akcije.

 


Stranica